design

Yogaprodukter med snygg design

Yogaprodukter med snygg design

Det som är så härligt med yoga är att man kan utöva det i princip vart som helst. Man behöver inte gå till någon träningslokal om man inte vill utan kan utöva yogan själv hemma eller tillsammans med några vänner. Sommartid eller när man är utomlands är det oerhört härligt att stå i morgonsolen och utöva yoga. En annan sak som är bra är att det är väldigt snällt mot kroppen. Oavsett om man är ung eller gammal, vig eller stel, tränad eller otränad så kan man utöva den. 

Om du gör yoga hemma och inte har några inlärda övningar finns det många instruktionsvideor på till exempel Youtube som man kan slå igång och följa. 

Om du söker yogaprodukter har en webbshop som heter Nyttadesign ett stort urval av yogaprodukter. Här finns Yogabolster, bälten och block och allt är tillverkat i Europa. 

 

 

 

Nyttadesign har också många andra produkter och de utvecklar, formger och tillverkar själva etiskt producerade textila produkter i miljövänligt material, det vill säga av eko-bomull och hampa. Syftet med det är att de vill kunna erbjuda innovativa och funktionella ekologiska produkter som ökar välmåendet och förenklar vardagen men också som inspirerar till att odla inomhus. 

Här finns förutom yogaprodukter också relaxkuddar för vila, sömn och avslappning. Fodralen är tvättbara och fyllningen består av skal från bovete och hirs. Här finns också hot/cold-kuddar som är tvättbara och används för smärtlindring och avslappning. Dessa kyl- och värmeprodukter är fyllda med fruktkärnor.  Här hittar man också meditationskuddar och mattor för mindfulness. 

Alla textila material kommer till största delen från ekologiskt odlade råvaror. Fyllningen i kuddarna är restmaterial från lantbruk, vingårdar och fruktindustrier. Så långt det är möjligt använder de restmaterial från ekologiska odlingar. De gånger de använder syntetiska material kontrollerar dom först att de är giftfria och registrerade i Reach-registret. 

Att kunna köpa produkter som tillverkats till största del av ekologiska råvaror och där man tagit hand om restprodukter känns bra då man både gör sig själv och miljön en tjänst genom att undvika giftiga ämnen.