Värmeslingorna måste fungera

Värmeslingorna måste fungera

Har man installerat golvvärme i en nybyggd altan eller i sitt renoverade badrum, förväntar man sig att det ska vara varmt och skönt på golvet helt utan krångel. Tyvärr händer det ändå då och då att saker inte funkar, att något går sönder eller att det uppstått ett fel. För att inte drabbas av stora skälvan och börja bryta upp golvet i onödan, är det bästa tipset att anlita en expert på teknik och golvvärme. En fackman gör en felsökning, en säker bedömning och hjälper dig sedan på lättast möjliga sätt.

 

 

Felsökning med termografering

 

När golvvärmen har slutat fungera, vill man ju gärna veta var felet sitter. Det kan vara så att trådarna från ställdonen ligger fel eller att monteringen gjorts fel. Eller så har något gått sönder, någonstans i golvet. För att lokalisera felet gör man en termografering, en slags värmefotografering. För en privatperson är det jobbigt att t.ex. göra en felsökning av värmekabel i Stockholm, men för en proffsfirma är det ett rutinjobb som sker effektivt. Som husägare är det tryggt att lämna arbetet till en expert, och samtidigt är det väldigt skönt att få tillbaka sin mysiga golvvärme snabbt igen, förhoppningsvis utan större ingrepp.

 

Värmen kommer tillbaka

 

Kanske var inte felet så stort, en liten lättfixad omkoppling eller så. Det är en mysfaktor att värmen kommer tillbaka snabbt, och har man väl installerat värmeslingor i golven är det en vardagslyx som man bara inte kan vara utan. Men om det dröjer lite, är det fortfarande något som är fel då? Det behöver det inte vara, för har du värmeslingor i en gjuten platta är den ju ganska kall. Hela massan ska värmas upp, och det tar lite tid. Så om du bara väntar lite, så kanske värmen är tillbaka igen dagen därpå. En expert hjälper dig med det som behövs, helt enkelt.