Tandreglering

Våga le igen

Våga le igen

Tycker du att dina tänder sitter snett och tänker du ofta på detta i sociala sammanhang?

Så behöver det inte vara längre. Det är relativt enkelt att få fixat till tänderna så att man kan le mot sin omgivning, söka de jobb man vill ha och umgås med folk otvunget och spontant.

Det finns många tandläkare som är duktiga på att göra dessa korrigeringar effektivt och med stor hänsyn till dina egna önskemål.

 

 

Så går det till

Tandreglering är inte längre något jobbigt. Moderna material och ny teknik gör det möjligt att fästa skenor så att de nästan inte syns alls. Framför allt ska det inte göra ont att få en finare tandrad. Vid ditt första besök tar man röntgenbilder, och ni bestämmer vilka åtgärder som behövs. Besöken går snabbt och du får anpassade skenor utprovade och fastsatta. De sätts fast med skonsamma fästen på baksidan av tänderna. Senare byter man till en vakuumpressad, genomskinlig skena som du själv med jämna mellanrum byter. Naturligtvis undviker man att dra ut tänder, men om det ändå skulle behövas, är det lätt ordnat. Tandläkaren fixar detta också, så att du blir av med ditt speciella problem. Sist görs en uppföljning och kontroll. Då kan du själv jämföra resultatet mot de första röntgenbilderna och bli häpen över hur stor skillnad det blev.

Enklare hygien

Det är mycket lättare att borsta tänderna rätt om tänderna sitter på sina rätta platser. Du kommer också att uppleva att du blir en mer spontan och glad person när du vågar skratta och le utan att bekymra dig för sneda tänder som sticker ut. Kanske drar du dig för att gå till tandläkaren, men det finns det ingen anledning till nuförtiden. Tandkliniken ger dig ett personligt bemötande, så att du får trygg och professionell hjälp. De jobbar ju för din skull, och munhygienen är en viktig friskhetsfaktor.