Vackra och funktionella fönster med spröjs

Det är något visst med traditionella sidohängda fönster med spröjs. Även om det finns fördelar med fönster som går att öppna på flera olika sätt sätt, så erbjuder de ett både enkelt och funktionellt att släppa in luft. Det är också en typ av fönster som är lätta att rengöra. Väljer man dessutom ett fönster med spröjs så får huset automatiskt en gammaldags romantisk charm över sig. Det är ett val som gör att hela huset kan förändras från ett lite mer vanligt hus till en riktig husdröm, oavsett om det gäller en villa eller ett fritidshus.  

 

Sammanhängande eller accent

Även om man har ett hus som man tror egentligen inte passar att ha spröjs, kan det bli ett mycket lyckat giftermål. Till och med de mest moderna husen passar med fönster som har spröjs. Det avgörande är hur fönstren ser ut och även vilken typ av spröjs man väljer. Om man är osäker kan man prova att rita in spröjs på sina ritningar. Man kan också prova sig fram på sina befintliga fönster genom att skära ut lister eller enkel papptejp och sedan fästa dem som prov-spröjs i fönstren. Det är då viktigt att komma ihåg att använda sig av en tejp som är lätt att ta bort igen.  

 

Olika typer av hängning

Idag finns det en mängd olika fönster som är hängda på olika sätt, och som dessutom går att öppna på många olika sätt. En del fönster är helt otroliga och går att öppna nästan hur som helst. Men om man är ute efter någonting klassiskt som dessutom oftast är det mest ekonomiska alternativet, brukar sidohängda fönster vara det man ska satsa på. Det är inte heller på något vis fönster som drar ner på värdet eller skönheten på ett hus. De finns praktiskt nog också i alla olika isoleringsgrader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *