Urmakare

Urmakare

Urmakare

Mattsons Ur-service ligger i Toftinge, Väddö Roslagen, norr om Norrtälje. En urmakare som började sin bana 1979 efter avslutad utbildning och godkänt gesällprov och nu sedan 1993 med mästarbrev inom urmakeriyrket. Matsson är också medlem i Sveriges Urmakareförbund och ansluten till Hantverkarnas Riksorganisation. Med erfarenhet av både mekaniska och elektroniska armbandsur, fickur, bordsur, väggur och golvur, gamla som nya och även andra föremål inom finmekanik finns en stor kunskap av det mesta som har med urmakeri-yrket att göra. Verkstaden för armbandsur och fickur har kontinuerligt uppgraderats och är anpassad för de flesta jobb på både äldre och moderna ur. Idag är inriktningen på reparation av bords-, vägg- och golvur och dessa tas i första hand emot men i mån av utrymme även andra typer av ur som fick- och armbandsur. 

Urmakeriyrket är ett traditionellt hantverkaryrke med en lång historia och även så Matssons Ur-service som har bakgrund i Frosts Väggursverkstad med ursprung från företaget Hagstens Ur Optik. Det startades av Petrus Hagsten år 1905 i Falun där den första butiken låg på Åsgatan och låg i samma område i drygt 100 år. En av urmakarna på firman köpte loss butikens verkstad 1959. Det var Sven Frost som köpte den och drev verkstaden i egen regi och under eget namn vilket han gjorde framgångsrikt under nästan 40 år fram till pensioneringen 1998. Där tog Matssons Ur-service över verkstaden efter att ha funnits i Karlstad sedan 1986. 10 år senare gick flyttlasset till Väddö där verkstaden fortfarande ligger. Med all denna erfarenhet kan kunder vara säkra på att få en bra och professionell service där hög kvalitet är ett signum.

Verkstaden har öppet vardagar 8-16 men urmakaren kan vara ute på kundbesök så för att vara på säkra sidan kan det vara bra att ringa innan besök. Adress och telefonnummer kan hittas på hemsidan https://www.urmakare.se/