Tandläkare Kista

Tandläkare i Kista

Tandläkare i Kista

Tandimplantat kan för vissa vara en bra lösning för att ersätta förlorade tänder på. Den stora fördelen med tandimplantat är att tänderna sitter fast och liknar våra egna tänder. Men det är tyvärr inte på alla som behandlingen fungerar. Därför gör tandläkaren först en ordentlig utredning för att ta reda på om rätt förutsättningar finns för en lyckad behandling.

Då implantat är en mer kostsam behandling är det bäst att vända sig till en bra specialistklinik eftersom de har rätt kunskap, erfarenhet och använder sig av beprövade behandlingsmetoder och material. Tandläkare Kista är specialister på tandimplantat och använder sig bara av välrenommerade implantat. På så vis säkerställer man ett lyckat och hållbart resultat, samtidigt som man kan lämna garanti på själva implantatet. 

 

Så fungerar tandimplantat

Tandimplantat består av en liten, liten skruv som tandläkaren opererar in i käkbenet. När skruven sedan har läkt fast ordentligt skruvas en specialtillverkad tand på. Då det inte sällan tar lång tid för skruven att läka fast kan en behandling ta flera månader. Men å andra sidan blir resultatet oftast väldigt lyckat. 

Tvärtemot vad många tror så måste man efter en behandling med implantat var väldigt noga med sin munhygien. Därför måste man regelbundet fortsätta med att gå på kontroller hos sin tandläkare.

 

 

Hur mycket kostar tandimplantat?

Är man intresserad av tandimplantat ska man vända sig till en tandläkare som erbjuder både käkkirurgi och implantat. Många specialisttandläkare erbjuder kostnadsfri konsultation och utredning och har även många gånger förmånliga avbetalningsplaner på tandimplantat, då det är en så pass kostsam behandling. 

Det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan några olika tandläkare eftersom prissättningen är fri och därför kan variera en hel del. Men man ska inte bara heller se till pris utan det är också viktigt med kvalitet och att man får bra tandimplantat som håller.