Tandhygienisten vid Odenplan kan hjälpa dig att undvika allvarliga tandproblem

advertorial

Att sköta sina tänder och att regelbundet besöka tandläkare är viktigt för en god munhälsa. Men att besöka tandhygienist mellan tandläkarbesöken kan också göra en stor skillnad. Dessutom kan det innebära att du kan ha längre tid mellan dina tandläkarbesök tack vare det förebyggande arbetet som tandhygienisten gör.

Tandhygienisten är en vårdgivare med stor kompetens

Även om man är noggrann med såväl tandborstning som fluorskölj och tandtråd behöver tänderna ses över med jämna mellanrum. Tandhygienisten har en flera år lång högskoleutbildning bakom sig och har med andra ord stor kunskap om munhälsa och tandvård. Att besöka en tandhygienist regelbundet kan göra en väldigt stor skillnad för din tandstatus. 

Hos tandhygienisten kan du få tandsten och beläggningar borttagna. Du kan också få tänderna putsade och polerade. Du får dessutom råd om hur du ska sköta dina mun utifrån de förutsättningar och behov just du har.

Oftast arbetar tandhygienister på tandläkarmottagningar och det innebär att du kan ha både tandläkare och tandhygienist under samma tak. Det är både smidigt och skänker trygghet. Du kan som patient vara säker på att både tandhygienist och tandläkare har din journal på plats och du kan boka tid för nästa undersökning samtidigt som du är där.

 

 

Avstå inte ett besök på grund av obehag

Om man känner sig obekväm eller rädd för att gå till tandläkare eller tandhygienist ska man inte tveka att berätta det när man bokar tiden. Det är inte ovanligt att känna så, och du kan få extra hjälp och stöd vid besöket om du har berättat innan att du känner obehag. 

Det finns tandhygienister i hela Sverige, och du kan enkelt hitta en i närheten av dig. För den som söker en tandhygienist vid Odenplan finns till exempel möjlighet att boka in ett sådant besök på mottagningen hos tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål.