tandläkare

Ta hand om dina tänder!

Ta hand om dina tänder!

Inget gör så mycket för ditt leende och utseende som dina tänder. Utan starka tänder kan vi inte tugga maten som vi äter. För att inte tala om vilken smärta och obehag minsta lilla problem med tänderna kan ge upphov till. Du har hört det sedan barnsben, men vi säger det igen: Ta väl hand om dina tänder!

 

Regelbunden vård

Daglig rengöring av tänderna är det bästa för att slippa karies, hål och andra problem som kan uppstå. Tandborste, tandtråd och munskölj tar bara några minuter av din dag och gör underverk för dina tänder.

Näringsrik mat är också viktig. Det många inte tänker på är att det är viktigt att få i sig tillräckligt med kalcium genom kosten. Näringsbrist kan ge upphov till dålig tandhälsa. Likaså om du har vissa sjukdomar eller tar vissa mediciner. En hel del mediciner kan orsaka muntorrhet vilket kan försämra för dina tänder. Kolla med din tandläkare om du ligger i riskzonen och vad du i så fall ska göra åt det.

 

Välj din tandläkare

Idag finns det en hel uppsjö av tandläkare och det kan vara svårt att veta vem som är bästa att vända sig till. Priser för olika behandlingar kan skilja sig åt väldigt mycket så det kan vara en god idé att jämföra. Om du är osäker på vad din behandling kommer att kosta, fråga! Du har rätt att få en uppskattning av priset innan behandlingen görs.

Andra aspekter är så klart det geografiska. Var ligger tandläkaren i förhållande till din bostad eller arbete? Är det lätt att ta sig dit? Här är ett bra tips om du vill hitta en tandläkare Järfälla. Det ska vara enkelt att ta sig till sin tandläkare. Regelbundna kontroller är ett bra sätt att upptäcka och åtgärda små fel innan de växer sig till stora problem. Små hål är enklare att laga än stora.