sötningsmedel

Sötningsmedel är ett bra substitut för socker

Sötningsmedel är ett bra substitut för socker

editorial

Att sluta med socker är något som kan vara lite av en utmaning för de allra flesta. Produkter som innehåller raffinerat socker är väldigt söta och ofta därmed även väldigt goda. Det kan vara riktigt trevligt att unna sig ett bakverk eller en dessert eftersom det ofta ger stor njutning, men socker är också en produkt som inte innehåller något nyttigt för kroppen utan bidrar i princip bara med en massa extra kalorier. Vill man sluta med socker men finner att det är svårt så kan man istället använda sig av sockerersättning. 

Välj sockerersättning istället för raffinerat socker 

Sockerersättning är ett slags sötningsmedel som tillför den goda sötman utan att kaloriinnehållet skjuter i höjden. Det är perfekt att använda istället för strösocker när man bakar sötsaker eller lagar desserter. Eftersom man fortfarande får sötman, utan de onödiga kalorierna, så erbjuder sockerersättning ett sätt att kunna njuta av sötsaker med gott samvete.

sötningsmedel

Sötningsmedel med olika konsistens

Sockerersättning finns dessutom i olika former. Till exempel så finns det sockerersättning som man kan strö precis som strösocker, det finns sockerersättning i tablettform som man med fördel kan använda i varma drycker samt sockerersättning i form av sirap. Det finns helt enkelt flera alternativ som man kan välja för att enkelt kunna ersätta den sockerprodukt som man önskar utesluta ur kosten. 

Sockerersättning och andra produkter som gör det lätt att avstå från raffinerat socker

Hos EASIS hittar man dessa olika sorters sockerersättningar samt många andra produkter helt utan tillsatt socker. Vill man till exempel ha ett sötningsmedel helt fritt från kalorier så kan man med fördel välja deras två sötningsmedel som är baserade på det kalorifria sötningsmedlet erytritol. Vill man ersätta sockret i sin dagliga kost så finns det helt enkelt flera bra alternativ som kan göra att det inte ens blir svårt att välja bort produkterna som innehåller raffinerat socker.