flatcaps

Smycka hjässan med en flat cap

Smycka hjässan med en flat cap

Vad är en flat cap? Egentligen kan man säga att en flat cap är en slags keps som har en plattare hjässa, men som också är mer lik en hatt i stilighetsgrad. En flat cap från exempelvis https://high5shop.se/collections/flat-caps hittar du oftast på de som vill se stiliga, lediga och coola ut på en och samma gång. Det är en kombination som många män tycker om i alla möjliga åldrar, till och med de mindre killarna i förskoleåldern.

Men det är inte enbart män som kan njuta av en snygg och härligt värmande flat cap. Även kvinnor kan välja att investera i en snygg och bekväm flat cap. Det är en huvudbonad som passar på promenader och andra utomhusaktiviteter. Samtidigt kan det också passa på mer uppklädda tillfällen där man kommer vara utomhus och kanske inte känner att man vill ha en hatt. Du kanske inte ens kan ha en hatt för att den då riskerar att flyga av vid minsta lilla vindpust.   

Olika tyger och utföranden

En flat cap ska ha en form som är strömlinjeformat och som ser platt ut. Men för att den ska passa på huvudet så måste den ändå ha en form som inte stannar högst upp på hjässan. Därför är det också en huvudbonad som faktiskt kan ha ganska mycket tyg, trots att det oftast innebär att huvudbonaden hamnar längre ner på huvudet istället för att toppen går över hjässan. Det finns också olika former på skärmen.

Huvudbonaden går också att hitta i en mängd olika färger och tyger. Men vanligast är lite dovare färger som svart eller brunt och grått i olika nyanser. Det är även vanligt att ha flat caps i lite tjockare tyger där flera nyanser och färger är invävda. Något som också är snyggt är att matcha huvudbonaden med en passande halsduk i matchande färg.