Sitt (nästan) ute året runt

Sitt (nästan) ute året runt

Sverige är fantastiskt på många sätt, men klimatet är det ändå lite sisådär med. Under sommaren njuter man för fullt av middagar i trädgården och morgonkaffe på altanen, men visst vore det härligt om man kunde göra det året runt? Och det är faktiskt fullt möjligt, trots att det somriga pangvädret lyser med sin frånvaro större delen av året här uppe. Lösningen heter uterum. Med ett uterum skapar du en möjlighet att året runt kunna njuta av din trädgård och känslan av att sitta ute, oavsett om snön yr utanför eller om regnet öser ned. 

 

Vilken typ av uterum passar dig?

Beroende på hur du vill kunna använda ditt uterum, finns det olika typer att välja emellan. För uterum som endast kommer nyttjas under sommarmånaderna och kanske en bit in på höstkanten, är det fullt tillräckligt med en enklare tillbyggnad utan vare sig supertät isolering eller tvåglasfönster. Vill du däremot kunna käka en god middag även sent på hösten och tidigt på våren utan att frysa ihjäl på kuppen, behöver rummet såklart vara mer rejält isolerat. För dig som dessutom vill njuta av både julbord och nyårsfest i uterummet, är en vinterträdgård det bästa alternativet. En vinterträdgård blir i princip en utbyggnad av ditt hus och under bygget läggs stor vikt vid tillräcklig isolering och bra energihushållning.

Bygg själv eller anlita proffs

Har du tummen mitt i handen? Oroa dig inte. Du behöver inte ha svart bälte i att snickra för att kunna få ett riktigt fint uterum. Som tur är finns det företag som specialiserat sig på just uterum och som kan hjälpa till att uppfylla din dröm – vare sig det gäller hjälp med ett par skruvar eller hela bygget. Hos exempelvis JTB Uterum & Inglasningar kan du få hjälp att hitta rätt uterum för just dig, kika in på https://www.jtbuterum.se/ för att få veta mer.