sälja silver

Sälja silver tryggt och säkert

Sälja silver tryggt och säkert

Har du silver prylar liggande hemma som du inte använder så har du möjlighet att tjäna en slant på att sälja dem. Det är nog mer än en i Sverige som skamfullt gömmer silverskedar och uppläggningsfat längst in i förrådet. De där sakerna som du fick i dopgåva eller som någon snäll släkting tyckte det skulle samlas på. Har du silver liggande så är det inte svårt att få det sålt och kunna göra något roligare för pengarna. Idag behöver du inte ens gå till pantbanken utan allt går att göra online.

 

 

Vad ska du tänka på?

 

Självklart ska du inte skicka iväg silvret till första bästa som du hittar online. En bra start är att börja med att kolla om det finns några dolda avgifter. Finns det något konstigt i det finstilta så hoppa över den återförsäljaren. En bra återförsäljare har en sektion för ”frågor och svar” där de vanligaste frågorna besvaras. Idag finns det i stort sätt alltid möjlighet att läsa vad andra har gett för recensioner. Det är en bra fingervisning men ska inte vara en bibel.

Bra bakgrundskontroll

 

Du kan kontrollera så återförsäljaren har polistillstånd. En seriös återförsäljare har kontrollerade vågar, för du vill inte riskera att få för lite betalt. Är erbjudandet alldeles för bra? Då är det troligen något lurt. Ingen vill gå back på att sälja. Brevlådeföretag ska du helst undvika då anonymitet sällan är för ditt bästa. Har återförsäljaren en besöksadress kan du alltid gå till dem fysiskt om du känner dig lite otrygg. Du kan också ringa och prata med dem så du får en uppfattning om deras kunskaper. Kan du mer om silver än dem så kanske du ska vända dig till någon annan. Så när du hittat rätt för dig är det bara att gå vidare med försäljning. Lycka till!