Resan som sker bakom trummorna

Att lyfta sig över sin egen förmåga är sättet som vi människor utvecklas på. När vi når de där nivåerna som är just utanför vår kunskapsnivå, det är då vi också växer och reviderar vår egen berättelse.

Plötsligt snuddar vi vid nya möjligheter och blir inspirerade till att nå höjder som vi inte trodde var möjliga.
Det är här livet händer.

Se horisonten flytta sig

Alla som sysslar med någon form av konst vet precis vad det här handlar om. Efter timmar av övning och utforskande inser vi att vi faktiskt har nått fram till den horisonten som vi trodde var helt omöjlig att nå. 

Nu står vi där, på den där bergstoppen som tycktes vara så långt borta och blickar ut över helt nya vidder. Långt därborta, höljt i dimma, kan vi ana vad som ser ut att vara en ännu högre topp.

Det är denna jakt på nästa peak som får musikern att sitta och nöta trummor, ensam, dag ut och dag in. Att finna var ens kapacitet tar slut, och sedan söka sig bortom denna, det är det som också gör att vi utvecklar vår egen stil. För även om vi blir inspirerade av idoler och dem som vi ser upp till finner vi också oss själva under resans gång.
Steg för steg inser vi vilka vi själva är, och hur vi kan finna vårt eget uttryck.

Det gäller för övrigt allt här i livet. Det är ett evigt utforskande av vår egen personlighet och vår egen röst.
Allt har dock ett pris, som det brukar vara här i livet. Fråga alla som är framgångsrika i något – de har alltid offrat något för att lyfta sig ur det mediokra och bli till någon som andra ser upp till och inspireras av. 

Våga göra den resan och betala det priset! Att finna oss själva är den största resan som vi gör här i livet.