skicka blombud

Populära blommor vid begravningar

Populära blommor vid begravningar

editorial

Populära blommor vid begravningar

Vid en persons bortgång samlas ofta vänner och familj för att sörja. För att visa respekt och erkänna det liv som de delade med personen väljer många att ta med sig blommor till begravningar; det fungerar som ett sätt att både hedra och hylla våra nära och kära. Men har du någonsin funderat på vilka typer av blommor som brukar väljas till minnesgudstjänster? I det här inlägget ska vi diskutera några av de mest populära blomsterarrangemangen för begravningar – från liljor och rosor till mum och nejlikor – så att du nästa gång du deltar i eller planerar en begravningsgudstjänst kan vara utrustad med alla dina alternativ.

Liljor är en av de mest populära blommorna för begravningar, eftersom de representerar fred och hopp. Särskilt vita liljor förmedlar ett budskap om sympati och påminner oss om att våra nära och kära alltid kommer att finnas kvar hos oss känslomässigt. Rosor är ett annat klassiskt alternativ för minnesgudstjänster; röda rosor symboliserar kärlek och respekt, medan rosa rosor symboliserar kärlek och respekt för ett barn som har avlidit.

skicka blombud

Nejlikor är också bra alternativ eftersom de representerar sympati och tröst; vita kan symbolisera oskuld, medan rosa och röda nejlikor förknippas med minnen.

Gör det personligt

Om du slutligen vill lägga till mer personliga detaljer till din begravningsgudstjänst kan du överväga andra blomstersorter också. Solblommor är en ljus, glad blomma som påminner oss om vår älskade persons värme och kärlek till livet. Krysantemum (eller ”mums”) finns i olika färger och kan representera glädje och beundran, medan orkidéer symboliserar skönhet, styrka och motståndskraft. Har du inte möjlighet att gå på begravningen själv kan du alltid skicka blombud i Stockholm och på så sätt visa ditt stöd.

 

Oavsett vilken typ av blommor du väljer att se till att det är i linje med den avlidnes och familjens önskemål. Ett meningsfullt blomsterarrangemang kan vara ett utmärkt sätt att visa din kärlek och respekt för någon som har gått bort.