arborist Skåne

Ovärderliga träd räddas av arborister i Skåne

Ovärderliga träd räddas av arborister i Skåne

editorial

Skåne – så oerhört vackert med sina öppna landskap, frodiga rapsfält och inte minst ståtliga träd. Träden vars gröna blad fångar upp koldioxid och genom fotosyntes skapar det livsviktiga syret. De är helt klart en av de viktigaste delarna i vårt ekosystem. Men liksom hos människor kan träden drabbas av sjukdomar, skador och stress och behöver därmed omhändertas och behandlas. 

Det kan handla om att jorden inte är bördig nog, att trädet har fått ett svampangrepp eller skadats allvarligt i en storm. Träden är starka och oerhört motståndskraftiga men inte odödliga. Med hjälp av en erfaren arborist i Skåne kan du se till att dina träd får de bästa förutsättningarna för ett långt liv.

Få experthjälp av en arborist i Skåne

Arborist kommer från latinets arbor vilket betyder träd. En arborist är en trädvårdsspecialist och vet precis vad våra träd behöver för att leva långa frodiga liv. Vid kontakt med en sådan hjälper de dig med en konsultation av dina träd för att sedan lägga upp en behandlingsplan. Vissa träd kan ha tagit för stor skada och måste därmed avverkas. I dessa fall kan således nya träd planteras för att om ett par år återigen möta solens strålar.

 

arborist Skåne

 

Träden uppfyller många funktioner

Våra träd har många viktiga funktioner utöver de miljömässiga. Av träden får vi flertalet ekonomiska fördelar såsom timmer och papper men det finns även många andra funktioner. Ett hus som skuggas av träd har inte samma behov av elektronisk avkylning och vid mycket blåst ger träden lä vilket minskar husets värmebehov. Faktum är att bara existensen av ståtliga träd på din tomt höjer värdet på den!

Det kan avslutningsvis konstateras att våra träd är ovärderliga. Dess grönska ger glädje och piggar upp ett annars så urbant och avskalat samhälle. Så se till att ta hand om dina träd och njut av dess skönhet!