Öka värdet på fastigheten och sänk energikostnaderna med värmepump i Stockholm

Energiförbrukningen i en bostad är något som ibland (speciellt under årets kalla månader) kan få elräkningen att skjuta i höjden och ta en rejäl tugga av hushållets inkomst. Har man en bostad som värms upp av direktverkande el kan det därför vara en riktigt bra idé att installera en värmepump. Med en värmepump kan man sänka energiförbrukningen rejält, så trots att det kostar att köpa och installera själva pumpen så är det något man tjänar på i det långa loppet. En värmepump kan dessutom höja värdet på huset och är ett stort plus vid försäljning. 

Experthjälp för den som funderar på värmepump i Stockholm

Det finns olika värmepumpar som passar beroende på hur bostadens planlösning ser ut, var i landet bostaden ligger, hur närområdet ser ut, vilka behov som finns i hushållet med mera. Det kan därför vara bra att vända sig till de som har bred kunskap när det handlar om just värmepumpar. Eftersom det även krävs hjälp att installera en värmepump kan man därför vända sig direkt till ett företag som exempelvis Värmebolaget AB, de erbjuder sina kunder helhetslösningar och är ett bra företag att kontakta när det handlar om värmepump Stockholm

De främsta fördelarna med de vanligaste värmepumparna

En av de mest populära värmepumparna idag är bergvärmepumpen. Den värmer upp bostaden genom att utnyttja värmeenergi från solen som finns lagrad i berggrunden. Bergvärmepumpar är mycket pålitliga även i kalla nordiska förhållanden eftersom marktemperaturen är stabil under året. 

En luft/luft-värmepump tar vara på energin i luften utomhus. Med en sådan kan man sänka uppvärmningskostnaderna avsevärt samtidigt som inomhusklimatet blir bättre och den kan dessutom ge kyla under sommaren. En luft/vatten-värmepump hämtar energi från uteluften och överför den till golvvärme eller element, även när det är så kallt som minus 25 grader.

Fundera över vilka behov som finns och ta hjälp för att få den bästa lösningen för hemmet.