När båten behöver transporteras på land

När båten behöver transporteras på land

Alla vet att båtar går bäst på vattnet. Men förr eller senare kommer behovet att faktiskt göra en landtransport att uppstå. En båt behöver inte vara stor för att kräva en särskild sorts transport, nämligen en båttrailer. Ju större båt, desto större trailer och är det en skuta med en riktigt stor köl kan det bli avancerat. Tack och lov möjliggör moderna båttrailers  relativ enkelt sjösättning och upptagning av båt, för att sedan tryggt och säkert kunna köra den till service eller vinterförvaring. Ett vanligt material för en trailer är aluminium vilket är lätt och starkt.

 

Säkert och lättanvänt

En båttrailer är specialbyggd för att kunna transportera en båt med sin specifika skrovform. Ofta finns påmonterade anordningar för att kunna vinscha båten ur vattnet upp på trailern. På liknande sätt finns speciella biltrailers som är utformade så att en bil kan rullas upp, säkras och sedan transporteras. Säljare av släp och trailers har många gånger olika typer för olika behov. De har kunskap om viktklasser, fabrikat och säkerhet. Men det är alltid föraren av fordonet som bär ansvaret i trafiken. Det finns olika hastighetsgränser för släpvagnar beroende på bland annat vikt och om släpet är bromsat eller ej. Det kan även behövas särskilt körkort om ekipaget överskrider viss vikt.

Hyra eller köpa sin trailer

Det finns flera svenska tillverkare av trailers och släpvagnar. Likaså finns det såväl säljare som uthyrare på marknaden och inte minst bensinmackar erbjuder uthyrning av olika modeller. Som ägare av en trailer tillkommer underhåll och besiktning. Så att hyra släp då det behövs är bekvämt. Kanske kan det ändå vara lönsamt att äga sitt släp om man använder det ofta, här kan du hitta ett släp som passar dina behov: https://mohlintrailers.vpsite.se/ Båtägare äger i regel sina släp eftersom båten förvaras på trailern när den inte är i sitt rätta element.