teleskoptruckar

Några tips om du ska hyra teleskoptruckar i Lund

Några tips om du ska hyra teleskoptruckar i Lund

editorial

När du är i behov av att hyra teleskoptruckar i Lund

Om du befinner dig i Lund som företagare så vet du om att det är en företagarvänlig stad. Det finns en rad olika företag där inom en rad olika branscher. Även om Lund först och främst ses som en student stad, så ska man inte glömma bort de olika industrier och stora företag som faktiskt finns. Samt så klart mängden av små företag.

Som ett litet företag kanske man inte har råd att köpa all utrustning som man behöver, speciellt inte om man bara behöver de en kortare period. Som en truck till sitt lager till exempel. Det är här teleskopiska gaffeltruckar kommer in, som är perfekta för små företag eller för dem som bara behöver en gaffeltruck under en kortare tid

En teleskopisk gaffeltruck, är en typ av truck med en förlängningsbar bom. Den teleskopiska delen av namnet kommer från bommens teleskopiska verkan. Den teleskopiska gaffeltrucken kan nå höga ställen som en vanlig gaffeltruck inte kan nå, vilket gör den perfekt för lagerlokaler

Så om du befinner dig i Lund och är i behov av en gaffeltruck till ditt lager, överväg att hyra en teleskopisk gaffeltruck!

teleskoptruckar

Hur teleskopisk gaffeltruck fungerar

Teleskopiska gaffeltruckar har en lång bom som kan dras ut och in. Föraren förlänger bommen för att nå höga hyllor eller lasta material på lastbilar. Bommens teleskopiska funktion gör att föraren kan justera bommens längd för att passa uppgiften i fråga. Ofta är de utrustade med kameror på själva gaffeln så att du som förare har full koll på vad som händer där högt upp bland hyllorna.

Teleskopiska gaffeltruckar finns i en mängd olika och kan drivas med diesel, bensin, el eller gasol. De används vanligtvis i lager, på byggarbetsplatser och inom jordbruket.

Teleskoptrucken uppfanns på 1950-talet av den japanska ingenjören Tsuruji Akabane. Han inspirerades av den teleskopiska funktionen hos en förlängningsbar pensel.