Minireningsverk

Minireningsverk för villa och fritidshus

Minireningsverk för villa och fritidshus

I många områden i landet finns det inte möjlighet för dig att koppla upp dig på det kommunala nätet gällande avloppsvatten. Då är det lagstadgat att du måste se till att ha någon annan typ av hantering av ditt avloppsvatten, så att det inte går rakt ut i naturen och ner i grundvattnet. Trekammarbrunnen är en av de möjligheter för avloppsrening som du kan använda dig av, och det är ett sätt som har funnits i många år.

Men nu för tiden finns det ett flertal olika sätt att hantera ditt avloppsvatten på. Ett av de sätten att ta hand om ditt avloppsvatten är genom ett minireningsverk, som du exempelvis kan hitta hos https://www.augustsverige.se/minireningsverk/. En möjlighet att kunna rena allt ditt avloppsvatten utan att behöva göra så pass stora åtgärder som det är för att exempelvis installera en trekammarbrunn eller liknande. Ett bra alternativ som blir mer och mer vanligt.

Grannar kan gå ihop gällande avloppshantering

Det som kallas för minireningsverk må vara mindre än många andra brunnar och renande funktioner för avloppsvatten, men det är ändå mer än fullt tillräckligt för att kunna hantera det avloppsvatten som kommer från ditt fritidshus, och även din villa eller gård. Och eftersom det dessutom finns minireningsverk i en mängd olika storlekar så kan du även satsa på att skaffa en modell som alla ni grannar kan koppla in er på tillsammans.

Vissa områden ligger långt ifrån en större ort, och ifrån kommunens avloppsnät. Då är det smidigt och ekonomiskt att tillsammans skaffa ett minireningsverk som kan ta hand om avloppsvattnet för dig och din granne. Men kanske till och med ett som kan ta hand om hela kvarteret eller samfälligheten. Det enda ni behöver göra är att ta kontakt med den som säljer reningsverket samt informera er kommun om vilket sätt som ni kommer använda framöver.