långresor

Lång semester

Lång semester

Vem vill inte åka på semester nu när Sverige börjar bli kallt? Det är skönt att värma upp sig under en veckas tid men ännu bättre om man har chansen att få komma iväg på en lång resa. Det kan vara att åka långt bort som till Asien, eller varför inte spendera vintern i södra Europa där det faktiskt håller sig hyfsat varmt. Spenderar man vintern i södra Spanien så har man ändå en dagstemperatur på 15-20 grader. Det är inte fy skam när man i Sverige får nöja sig med kanske minus 5 istället. Fördelen med att semestra i Europa är helt klart den korta flygtiden.

 

 

Södra Spanien

 

Spanien är och har länge varit svenskarnas favoritresmål och speciellt Andalusien som ligger vackert till i södra Spanien. Det är inte så konstigt då Andalusien bjuder på många soltimmar även under vintern och har fina stränder för lata dagar. Eftersom det är varmt under vinterhalvåret så passar det perfekt för dem som vill fly det kalla vädret i Sverige och fara på en långresa till varmare klimat. Naturen är skiftande vacker med både berg, stränder och hav. Bergsklippor som kantar det blå havet med bruna skiftningar och passar perfekt för att sitta ner och njuta av en medtagen picknick.

 

Upptäck Andalusien

Långresor til Andalusien passar utmärkt för en resenär som gillar att gå på upptäcktsfärd. Förutom sol och vackra stränder finns det mycket annat att uppleva i Andalusien. En långresa ger dig mer tid för att utforska. Ett måste om man är pigg i benen är att gå på vandring för naturen är otroligt vacker. Med snöklädda bergstoppar i Sierra Nevada eller utmed kuststräckan så tröttnar man aldrig på landskapet. I syd finns en nationalpark i Donana där man får chansen att uppleva utrotningshotade djur och ett fantastiskt landskap. Miljön består av sanddyner och stora hedar med många ovanliga växter.