Kan vi få fler leva ett långt och lyckligt liv tillsammans?

Någon skrev att somliga förhållanden upphör för att de mer eller mindre är lektioner. 
Ur ett spirituellt perspektiv dras vi till varandra för att lära oss något specifikt av den andra personen, och den av oss, för att sedan skiljas åt.
Detta kan förstås ske till olika grad dramatiskt beroende på vilken relation vi har till den andra personen.
Det är skillnad på en kollega och en fru eller en äkta man.

Kan vi vända trenden?

Tar vi det sistnämnda blir det naturligtvis mer komplext. Har man gift sig, skaffat barn, hus och allt annat leder detta till mer komplexa avslut. Vi snackar bodelning med hjälp av https://www.nordinsjuristbyra.se/ och liknande scenarion.
Det är aldrig bekvämt men också nödvändigt.

Frågan är varför vi hamnade i denna situation till att börja med.
Var det helt enkelt dags för relationen att nå ett slut enligt principen ovanför? Eller slutade vi verkligen att älska den andra personen?
Många gånger kan det helt enkelt handla om att vi har tagit på oss för mycket och kommunicerar för lite.

Ska man leva upp till dagens ideal innebär det föräldrar som arbetar heltid, barn som har skola, läxa och andra aktiviteter plus mer därtill.
Frågan är hur vi egentligen får livet att räcka till?

Därför är det viktigt att inse att allt detta bara är just moderna ideal. Det finns inte någon naturlag som kräver att det är på detta sättet.
Vi är trots allt inte zombiedrönare som följer samtidens tendenser utan att ifrågasätta dem… eller?

Det går trots allt att göra sina egna val. Till exempel genom att planera livet så att man kan vara hemma med barnen i många år och inte behöva institutionalisera dem så fort det är möjligt.
Under 2020 ägde 25 619 skilsmässor rum. Kanske går det att minska den siffran genom att helt enkelt se över hur vi lever?