Uncategorized

Hur man hittar den perfekta frisören

Hur man hittar den perfekta frisören

Att hitta en bra frisör kan vara svårt. Ofta finns det många alternativ – särskilt om man bor i en större stad och till exempel letar efter frisör i Linköping – och medan det är trevligt att ha valmöjlighet kan det också bli förvirrande. Det kan vara svårt att veta vad man egentligen ens ska leta efter, och vad som skiljer de olika frisörerna åt. Då är det lätt att man helt enkelt väljer utifrån hur mycket det kostar, men det är ett stort misstag. Dyra frisörer kan vara urusla och billiga frisörer kan skapa mirakel. Nej, för att göra en bra bedömning måste man ta en närmare titt på hur de faktiskt arbetar. 

 

Konsultation

En bra frisör kommer att lyssna på dig när du uttrycker vad du vill ha, men kommer även att erbjuda konsultation och hjälp med att hitta en bra hårstil. En frisör som bara direkt gör precis vad du säger utan att erbjuda råd kan visserligen verka lättare att arbeta med (särskilt för den socialt avige), men du har en större risk att bli missförstådd av denna frisör. Se istället till att välja en frisör som tydligt erbjuder sig att prata med dig om frisyren så att du kan vara säker på att du blir nöjd med resultatet. 

Referenser

Det kan vara en bra idé att kolla upp vad frisören du undersöker har gjort tidigare. Läs recensioner andra skrivit online och kolla upp inlägg på sociala medier så att du kan se frisörens tidigare arbete. Utöver hur bra dessa bilder och recensioner ser ut bör du även tänka på hur lätta de är att hitta. Om frisören är bra och vet att hen är bra lär det med största sannolikhet finnas lätthittade bilder på tidigare kunder på salongens webbsida, medan en sämre frisör lär försöka gömma sitt tidigare arbete och tvinga en att leta efter det själv.