Gjuta ljus

Hur man gjuter ljus: En rolig, enkel guide för nybörjare

Hur man gjuter ljus: En rolig, enkel guide för nybörjare

editorial

Gjut dina egna ljus

Att gjuta ljus är en rolig och enkel hobby som både nybörjare och experter kan njuta av. I den här handledningen kommer vi att visa dig hur man gjuter ljus med en enkel metod som alla kan göra hemma. Vi kommer också att ge tips om hur du kan göra det perfekta ljuset varje gång. Så samla ihop dina förnödenheter och låt oss komma igång!

image

Skapa egna former

Först måste du samla ihop dina förnödenheter. För det här projektet behöver du: ljus, en ljusform, vekar och en värmekälla. Du kan hitta alla dessa saker i din lokala hantverksbutik eller på nätet. När du har dina förnödenheter är det dags att börja!

Till att börja med smälter du ditt vax i en kokare eller i en kastrull på spisen. Om du använder en spis, se till att använda en låg värmeinställning så att vaxet inte blir för varmt och farligt. När ditt vax är smält är det dags att lägga till dina vekar.

Doppa sedan dina vekar i det smälta vaxet och placera sedan och lägg dem i din ljusform. Se till att veken är centrerad och att den är tillräckligt lång för att nå botten av formen. Om du använder en tvådelad form, se till att placera veken i mitten så att den fördelas jämnt.

Nu är det dags att börja hälla ditt vax i formen. Häll långsamt och jämnt, så att formen fylls upp till toppen. När vaxet är i formen, låt det svalna och stelna i några timmar.

När ditt ljus har svalnat och härdat är det dags att ta ut det ur formen. Vifta och dra försiktigt tills ljuset hoppar ut. Om du har problem kan du placera formen i frysen i några minuter för att göra det lättare att ta bort den.

Nu när ljuset är ur formen är det dags att trimma veken. Använd en sax eller en kniv för att klippa ner veken till ungefär ½ tum. Detta hjälper ditt ljus att brinna jämnt och förhindrar att det röker.

Din ljuset är nu redo att tändas och avnjutas! Vi hoppas att du gillade den här handledningen om hur man gjuter ljus. Tack för att du läste!