väggdekor

Gör det mer hemtrevligt

Gör det mer hemtrevligt

Oberoende av vilken årstid det är så är det aldrig fel att ha det mysigt hemma och det finns ett antal saker man kan göra för att öka hemtrevnaden. Något som blivit väldigt trendigt igen och som ger hemmet en personlig känsla är växter, gärna gröna växter i alla möjliga former och storlekar. Växter är dessutom inte bara bra att ha för att de är fina att titta på, de ger även en bättre inomhusluft eftersom de bidrar till nytt syre i luften. Har man en torr luft inomhus är det därför en bra idé att skaffa sig många växter som hjälper till att rena och fukta luften.

Glöm inte heller bort väggarna när du inreder hemmet för att göra det mer mysigt och ombonat. Sätt upp väggdekor eller tavlor för att ge mer liv åt en annars tom och tråkig vägg, kanske med motiv som du själv fotat eller egenvalda citat? Dekorationer med motiv som får dig att le eller bli glad varje gång du tittar på dem är minst sagt hemtrevliga! En annan sak som skapar en behaglig känsla i hemmet är dess doft. För det mesta känner man inte vad det luktar i ens eget hem, såvida man inte varit borta under en längre period, men däremot hur andras hem doftar. För att hjälpa hemmet på traven med att skapa en trevlig doft kan du utnyttja flera olika saker. Doftljus, vissa växter och doftstickor sprider en fräsch doft i hemmet och får det att kännas mysigt.

Glöm inte bort att vädra lite då och då för att få in ny och frisk luft i hemmet. Om du har möjlighet är det bra att låta det vara korsdrag under ett par minuter för att få in så mycket luft som möjligt. Perfekt att göra i samband med storstädning för att få en extra ren känsla.