Företagscatering – mer än bara mat

Företagscatering – mer än bara mat

Vad är företagscatering? Som många kanske redan vet är det en tjänst där ett företag beställer mat och dryck till ett evenemang som organiseras av företaget. Självklart går det även bra att använda sig av catering som privatperson om man ska hålla en större fest. Catering är mer än bara mat och dryck. Det finns många cateringföretag som även erbjuder olika tilläggstjänster som festarrangemang, underhållning och musik. Ett bra exempel är ett specifikt cateringföretag i Stockholm. Titta gärna på följande länktips för att få lite mer information: https://restaurangknut.se/

 

 

Olika cateringföretag – olika koncept

Företagscatering växer eftersom behovet av att få bra mat i samband med företagsevenemang också ökar. Kanske har samma behov funnits förut men idag kan man lätt konstatera att kännedomen om catering och vad det innebär är mycket större. Det är en av orsakerna till att företag oftare använder sig av catering. Många cateringfirmor har valt att utöka sina tjänster och erbjuder mer än goda rätter. Förutom mat kan ett företag även få hjälp med att hitta rätt lokal och dessutom få passande bordsservering eller bufféarrangemang om man så önskar.

 

Mat med allt från himmel till jord

Även om företagscatering kan inkludera andra tjänster så är dess huvudidé att servera bra mat, oftast i form av en buffé. Här kommer den mest spännande biten. Maten som går att beställa kan variera mycket mellan cateringfirmorna. Vill du överraska kollegorna med en smak från Italien kan du satsa på en meny med soltorkade tomater, mozzarella och pizza med färsk basilika på. Vad sägs om grekiskt? Fetaost, fisk och yoghurt med lite honung i som efterrätt – det låter inte så illa för företagskonferensen, eller hur? Bara fantasin sätter gränserna för vad cateringföretag faktiskt kan servera. Det enda du behöver göra är att veta vad du vill ha och beskriva det på rätt sätt.