Entresolplan som alternativ till företagsflytt

Om man som företag behöver mer utrymme kan entresolplan vara en lösning som gör att man slipper flytta till större och dyrare lokaler. Ett entresolplan är ett extra plan som monteras mellan två befintliga plan i en byggnad. Idag är det en vanlig lösning i främst lagerlokaler där man vill kunna maximera sin yta på ett kostnadseffektivt sätt. Att installera ett entresolplan behöver dessutom inte innebära någon påverkan eller belastning på den befintliga byggnaden, något som är särskilt tacksamt om man hyr lokalen. 

Olika typer av entresolplan

Ett entresolplan kan se ut på en mängd olika sätt. Även om lagerlokaler är vanligaste användningsområdet så kan ett entresolplan även användas för att få mer yta i exempelvis en butik, i en utställning eller för att få fler kontorsplatser. Förutom standarden med olika typer av golv, räcken och trappor finns dessutom grindar, påkörningsskydd som skydd för pelarna, pallsluss med mera att komplettera med beroende på verksamhet och behov. Enklare entresolplan finns dessutom för utomhusbruk. Något viktigt att tänka på är att för att säkra kvalitén och därmed säkerheten bör entresolplan alltid vara CE-godkända.

Från planering till montering

Bygglov behövs oftast inte för att installera ett entresolplan då storleken inte motsvarar ett nytt våningsplan. En bygganmälan behöver däremot antagligen göras då det extra planet kan påverka utrymningsvägar och liknande. Kostnaden för entresolplan varierar beroende på storlek, men man kan vända sig till företag för en kostnadsuppskattning. Alla byggnader ser olika ut, så det gör entresolplanen också.

Svea lagerinredningar är ett exempel på företag som hjälper till med allt från planering av entresolplanet, till dess montering och finansiering. Allt mellan pelarnas placering i rummet, brandsäkerhet, eventuell VVS, trappor, med mera ska anpassas utefter just din specifika lokal. Det är av stor vikt att installationen utförs på ett korrekt sätt för allas säkerhet och komfort. Använd en certifierad leverantör!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *