Hamburgare

En sista grillfest

En sista grillfest

Kan man få nog av hamburgare? En nästan befängd fråga. 

Oavsett om man käkar en klassisk burgare, eller kör en LCHF-variant med salladsblad istället för bröd, så är det alltid läge för hamburgare. Det är något med hela konceptet som får munnen att vattnas. Speciellt om man kan få något i stil med strips av sötpotatis med. Riktig lyx.
Eftersom denna dag, denna lördag, är årets sista sommardag så är det bara att hoppas att folk passade på att ta fram grillarna en sista gång. En sista grill innan solens strålar kommer att värma betydligt mindre än vad de har gjort under de senaste månaderna. 

När hösten kommer blir det lite av en annan grej. Visst skulle det gå att grilla även då, men det blir inte samma sak som att samla vännerna ute i trädgården i värmen. 
Å andra sidan kan man passa på att göra en utflykt. Kanske vandra, ta en dagstur, och passa på att göra en schysst burgare bland höstlöven.

Som tur är så kan man få en smaskig burgare året om, inne i värmen på Axels grill. För den som är sugen på hamburgare i Stockholm så är valet helt enkelt… enkelt. Det spelar ingen roll vilken temperatur det är ute, eller om det till och med snöar. På detta smått anrika ställe i Hagsätra smakar burgarna alltid lika gott.

På tal om snö, vinter och – så småningom – jul. Varför är det inte någon som har gjort någon julburgare? Typ bröd med lite saffran i, kanske en currydressing med lätt pepparkaksfeelin.
Okej, okej. Det sistnämnda kanske är att ta i, men definitivt bröd med saffran. Kan faktiskt bli hur gott som helst. Speciellt om det också finns lite av de redan nämnda stripsen av sötpotatis i bilden. 
Här är en vinnande idé, helt gratis, för den som vågar ta sig an den.