Den lille fågelskådaren

Den lille fågelskådaren

Att barn gärna vill ha samma saker som du är ju ingen nyhet. De ser det du använder och vill göra som den vuxne gör. Men det är ju inte alltid som det går, eller alltid som det passar sig. Ibland är det dock bra att tänka efter lite på det här påståendet “om det passar sig”.

Det finns en rad uppsättningar leksaker och barnvarianter på det mesta som vi vuxna använder och i många lägen är det tur. En riktig motorsåg får man helt enkelt inte ge sitt barn, även om det önskar sig en.

Det fanns en gång en mycket fågelintresserad liten pojke på fem vårar. Han hade avverkat sju barnkikare i plast genom sitt korta liv, de där som kostar mellan 20-50 kronor. Till sin femåriga födelsedag önskade han sig en riktig kikare, en sådan som hans morfar hade. Föräldrarna gjorde diskussionen kort sig emellan, klart att en femåring som haft sönder så många kikare inte kunde få en riktig att kasta runt med. Det skulle ha varit som att kasta pengarna i sjön, och där var diskussionen avslutad. Väl på femårsdagen öppnade den lille pojken ett lagom stort paket ifrån morföräldrarna och se, en riktig kikare! Pojken hade självklart berättat sin önskan för de flesta han mött och det här hade morfadern snappat upp. Med förebrående blickar ifrån pojkens föräldrar satte sig morfadern framför pojken och förklarade: “Det här min pojke är en riktig kikare, en sådan som jag har, den måste du vårda och vara mycket försiktig med så lovar jag att den kommer att ge dig stor glädje”.

Och det gjorde den. Pojken är nu vuxen och har fortfarande sin kikare stående i bokhyllan. Den är sliten och lite kantstött förvisso, men fortfarande i dugligt skick.

Har du ett barn med ett brinnande intresse, ge det en chans. Många gånger kan man förvånas över hur väl de kan se efter och vårda sina skatter. Är det just kikare intresset brinner för så finner du många olika varianter på https://kikkertland.se/. För både stor och liten såklart.