tandläkare

Dags att besöka en tandläkare i Järfälla – igen

Dags att besöka en tandläkare i Järfälla – igen

editorial

Det finns i princip lika många anledningar att gå till tandläkaren som det finns tänder i din mun. Karies och tandtroll är till exempel ständiga hot. Precis som oförutsägbara olyckor som att halka på en isfläck och slå ut sina framtänder. Varje enskild tand kan utsättas för ett specifikt angrepp. Och vem ringer man i det läget? Ja, inte är det “Poolia” i alla fall som den gamla reklamen föreslog. Naturligtvis ska du ringa tandläkaren. 

Råkar du befinna dig i Järfälla är det då förstås “tandläkare Järfälla” som du behöver googla för att få fram telefonnumret till. De flesta brukar ha ett rutinbesök hos sin tandläkare kanske en gång om året. Så troligtvis är du redan lite bekant med din tandläkare även om det skulle dyka upp ett lite mer akut behov än den årliga rutinkontrollen. Många kan tycka att det är lite läskigt att gå till tandläkaren, så då kan det kännas skönt med ett bekant ansikte.

 

Tandläkare

 

Årliga uppläxningar av tandläkaren

Däremot kommer du antagligen att få en del råd av din tandläkare med syfte att du inte ska behöva komma tillbaka. Som till exempel att du ska göra rent med tandtråd mellan tänderna. Helst efter varje måltid, men åtminstone två gånger om dagen. Dessutom brukar man få en uppläxning i att man inte sköljer tillräckligt ofta med fluor. Sådant där ska tydligen också göras varje gång man har ätit för att motverka risken för karies.

Men där sitter du nu igen. I tandläkarstolen. Får höra på samma råd en gång till eftersom du var för lat för att lyda råden förra gången. Och förra gången igen. Det handlar egentligen inte om att du inte vet vad som krävs för att ta hand om dina tänder. Å andra sidan är det ju alltid kul att hälsa på sin tandläkare om det är en trevlig prick.