Tandvård

Bekymmersfritt leende med estetisk tandvård

Bekymmersfritt leende med estetisk tandvård

Att ha fina och starka tänder är tyvärr långt ifrån en självklarhet för många människor. Tänderna kan ha påverkats genom livet av olika anledningar. Rökning och snus ger ofta missfärgningar som inte går bort. Många har problem med djupa sprickor i tänderna som orsakar obehagliga ilningar. Andra besväras av för trånga mellanrum eller gluggar som stör både utseende och funktion. Tänder som gått av på grund av våld eller genom sporter kan ge kraftiga smärtor och påminnelser om trauman. Att då ta till hjälp och reglera sina tänder är ingenting att skämmas för utan kan vara det som behövs för att kunna gå vidare i livet.

 

Funktion framför ytlighet

Att vilja fixa sina tänder behöver inte vara en handling av ytlighet och kan vara aktuellt för både vuxna och barn. Estetisk tandvård innebär inte bara att skaffa sig ett bländande Hollywood-smile utan kan i många fall hjälpa människor att återfå sitt självförtroende. Är man inte nöjd med hur tänderna ser ut kan det påverka vardagen på ett mycket negativt sätt. Många undviker att le eller försöker dölja sina tänder på olika sätt. Det ger en sämre livskvalité där friheten att verkligen känna och skratta innerligt blir begränsad. Alla människor borde få uppleva den ohämmade känslan utan att oroa sig över vad andra ska se och tycka.

 

 

Ta hjälp av specialister

I vissa fall räcker blekning och reglering eller diskreta lagningar, men ibland krävs kirurgi och implantat för de patienter där rekonstruktion är nödvändigt. Då ställer det höga krav på kliniken. Om du funderar på att söka estetisk tandvård i Stockholm så finns en professionell mottagning med lång erfarenhet på Östermalm. Gå in och titta på https://www.tandlakareostermalm.com/ och boka en konsultation med en tandtekniker. Då går ni igenom dina önskemål och pratar om vad som kan göras för att hjälpa dig att le bekymmersfritt igen.