Användbara kablar

Användbara kablar

Värmekablar används till exempel i golvvärme, som frostskydd i hängrännor, eller i marken för att hindra att snö eller is lägger sig. Även inom industrin används mycket värmekablar. Vad är då en värmekabel? Kort sagt är det en elkabel som avger värme när man kopplar in den på elnätet. Det är ett smidigt sätt att tillsätta värme, då den kan bakas in eller lindas runt något där det behövs värme för att förhindra frysning. Många gånger ligger värmekabeln dold, under golvet, under marken eller inne i ett vattenrör. Där fungerar den oftast utan problem under många år.

 

För- och nackdelar med dold värmekabel

Att den ligger dold är praktiskt då det gör att den inte så lätt skadas, och även att den inte syns och därmed inte förfular det som den ska värma upp. Du kan exempelvis ha ett varmt och skönt golv utan synliga sladdar. Men det innebär också att om den slutar fungera är det inte så lätt att hitta och reparera felet. Då behöver du hjälp av någon som har kunskap och erfarenhet av att felsöka och reparera värmekablar. Du kan hitta ett sådant företag på http://www.dammhagteknik.se/. De har sitt kontor i Stockholm men tar uppdrag från hela landet.

 

Myt att värmekablar inte går att reparera

Exempelvis Dammhag Teknik AB är ett företag som är specialister på felsökning av värmekabel. Efter mer än 15 års arbete med felsökning och reparation av värmekablar har de, tillsammans med ett fåtal andra företag, bevisat att det är en myt att man inte kan reparera en trasig värmekabel. Med rätt kunskap och teknik går det hur bra som helst att reparera de flesta skador som kan uppkomma. Att slippa ta upp hela golvet för att byta kabeln kan spara en hel del pengar både för dig och för ditt hemförsäkringsbolag om oturen skulle vara framme.