Akuttandvård

Akuttandvård i Odenplan hittar du här

Akuttandvård i Odenplan hittar du här

Det finns tillfällen då man inte kan vänta på att sin ordinarie tandläkare har tid. Vid sådana tillfällen måste du veta vem du ska kontakta. Behöver du Akuttandvård odenplan har du kunniga och bra kliniker att vända dig till. 

Man vet aldrig när olyckan är framme, det kan vara en lagning som går sönder. Eller ett obehandlat hål som plötsligt gör väldigt ont. Gå inte och vänta om det är något sånt, ta kontakt med en klinik som har akuttandvård. 

Det kan vara bra att sedan innan ha ett eller två nummer inlagda till olika kliniker. Om olyckan skulle vara framme vet du vem du ska vända dig till. 

 

Öppet alla dagar

Akuttandvård kliniker har i regel öppet alla dagar och dygnet runt. En olycka kan ske precis när som, och inte alltför sällan händer det just på olämpliga tillfällen. Där finns olika anledningar till att man kan behöva gå till en akut tandläkare. I många fall är det att man är med om en olycka. 

Det är inte ovanligt att om man till exempel ramlar med cykeln att tänderna får stryk. Detta är något som bör ses över direkt för att skydda tänderna så mycket som möjligt. Har du inflammation i tänderna är även detta något man inte bör vänta med, det gör både ont samt den kan spridas. 

 

 

Kostar inte mer än ett vanligt besök

Akuttandvård behöver inte kosta mer än ett vanligt besök, och de kan dessutom utföra samma tjänster. Dock om en tand behövs lagas gör dem det med en provisorisk lagning. Det innebär att du kommer behöva söka upp din vanliga tandläkare.

Annars utför de allt som vanligt, de drar ut tänder, bedövar om det behövs. Precis som på en vanlig klinik börjar de med en undersökning för att se vad det är som behöver göras.